Блог

Актуално за иновациите в образованието от Сирма Медия

Loading
loading..

Сирма Медия представи новото поколение на своята „Класна стая на бъдещето™“ в Пловдив

October 25, 2013

Сирма Медия представи концепция за ново поколение „Класна стая на бъдещето™“ на семинар, който се проведе на 24.10.2013 г. в Народна библиотека „Иван Вазов”, гр. Пловдив. На представянето присъстваха представители от над 50 училища (директори и учители) от област Пловдив.

„Класната стая на бъдещето, създадена от нашия екип, вече работи успешно в десетки училища в България и в чужбина. Решението е чудесен пример за това, как иновациите могат да повишат ефективността в образователния процес, да разширят значително възможностите на учителите и да помогнат на учениците, да развият своите умения“ - обяснява Кичка Минкова, представител на Сирма Медия.

Семинарът в Пловдив откри Васил Василев от Acer България, след което Красимир Кунчев и Благовест Николаев от Сирма Медия представиха презентация на фирмата и всички образователни продукти и услуги, както и новата концепция за „Класна стая на бъдещето™“ с лаптоп таблет Acer Iconia W5.

Събитието продължи с демонстрация на Класна стая на бъдещето с всичките й компоненти – как на практика работи Classroom management – софтуера, предоставен от Acer специално за контрол и управление на ученическите лаптоп таблети Acer Iconia W5. Към лаптоп таблета беше включена дигиталната лаборатория Fourier и бяха направени реални измервания по природни науки: влажност на въздуха, температура, PH на водата и магнитно поле. Пред присъстващите директори и учители беше демонстрирано, как и при липсата на твърда бяла дъска, дори върху две обърнати ученически маси, интерактивната дъска може да работи.

 „Класната стая на бъдещето™“ на Сирма Медия представлява иновативно решение, позволяващо на преподавателите да създават лесно и бързо мултимедиен компютърен кабинет във всяко училищно помещение и дори извън училищата. Сред основните предимства на тази концепция са: достъпът до компютър за всеки ученик и учител, във всеки училищен кабинет, голямата гъвкавост и възможностите за промени според конкретния учебен час, ниската крайна цена, както и липсата на разходи за внедряване.

Назад