Блог

Актуално за иновациите в образованието от Сирма Медия

Loading
loading..

От 11 до 13 Октомври в Интер Експо Център гр. София се проведе изложение и конференция ДИДАКТА ИНТЕРНАЦИОНАЛ

October 14, 2011

От 11 до 13 октомври 2011 година под патронажа на комисаря по образованието към Европейския съюз г-жа Андрула Василиу и министъра на образованието, младежта и науката г-н Сергей Игнатов и с подкрепата на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова се проведе образователният форум Didacta International. Във фокуса на събитието бяха актуални теми и предложения от областите: ранно предучилищно, училищно и висше образование, обучение, както и следдипломна квалификация и консултиране.
ДИДАКТА ИНТЕРНАЦИОНАЛ е форум за взаимен обмен на информация и достижения, стимулатор на усилията, насочени към по-нататъшното развитие и реформа в образователната система, както в България, така и в Европа. 
Сирма Медия имаше свои представители на форума. Представянето включваше: 
•    демонстрация на възможностите на решението „Класна стая на бъдещето”, чрез лаптоп Intel Classmate PC, 
•    обучителния софтуер на Сирма Медия и безплатните електронни уроци в „Националния образователен портал”, 
•    обученията за учители за прилагане на интерактивната техника в образователния процес и смесени техники на преподаване. 
•    Системата Fourier systems, оригинална лаборатория по физика, химия, биология ще бъде демонстрирана  чрез експерименти.
Специално за представителите на регионалните инспекторати по образованието и експертите от общините беше организиран WORKSHOP  на тема : „Успешно обучение чрез индивидуален подход и  използване на ИКТ“ с лектор г-жа Сабине Хубер, Intel.

Назад