Блог

Актуално за иновациите в образованието от Сирма Медия

Loading
loading..

Сирма Медия и Intel представиха програмата Intel Teach на Седмата Национална конференция по е-образование на 17.11.2011 г.

October 17, 2011

Издателството на мултимедийни знания Сирма Медия, което е част от Сирма Груп и американската компания Intel® представиха програмата Intel® Teach на Седмата Национална конференция по е-образование „Е-обучението - Реално изживяване чрез иновации“. Събитието се проведе на 17.11.2011 г. в столичния хотел Шератън, под патронажа на министъра на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов, а организатор е ICT Media. Двете компании са официални партньори на конференцията, а Адриан Чорояну, мениджър „Бизнес развитие” в Intel за Румъния и България, както и Илиян Узунов, изпълнителен директор на Сирма Медия изнесоха лекция на тема „Intel TEACH в България – професионална квалификация за учители в подкрепа развитието на уменията на 21-ви век“ от 14:50 ч.

Двамата представиха програмата Intel Teach, която през своето 11 – годишно съществуване е обучила 10 милиона учители в над 70 страни по света. Тя се фокусира върху професионалното развитие на учителите и предлага изключително интересни, визуално завладяващи електронни курсове, които осигуряват по-дълбоко вникване в концепциите за обучение на XXI век. Припомняме, че на 9 ноември 2011 г. беше подписан Меморандум за разбирателство между Intel и Министерството на образованието, младежта и науката, който предвижда внедряването на курсовете по програмата Intel Teach в образователната система в България и за обучението на над 11 000 учители в цялата страна.

Назад