Блог

Актуално за иновациите в образованието от Сирма Медия

Loading
loading..

Класната стая на бъдещето заработи в столичната СПГЕ „Джон Атанасов“

November 18, 2011

На 17.11.2011 г., четвъртък, от 16:00 ч. в столичното училище СПГЕ „Джон Атанасов“ беше официално открита нова класна стая на бъдещето. Концепцията променя изцяло начина, по който се води обучението и позволява компютърните кабинети да бъдат премествани за броени минути в една или друга училищна стая, в двора на училището или в парка. Тя съчетава електронни уроци от предучилищна възраст до 12 клас, разработени от издателството на мултимедийни знания Сирма Медия с 24 лаптопа Intel Classmate PC, оптимизирани за образователни цели, с 8 часови батерии и HD екрани.

„Идеята този инструмент да бъде използван при подготовката на учениците не само по специалните предмети, а и в общообразователния цикъл, е една много добра комбинация, която дава шанса на децата да усетят технологиите в динамика“ - сподели по време на откриването Иглика Неделчева, директор на СПГЕ „Джон Атанасов“.

„За екипа на Сирма Медия събития, като това, са особено важни, защото те осмислят труда ни през последните няколко години и показват, че визията ни за едно по-модерно образование е съвсем реална и се приема позитивно от учителите и ръководителите в този бранш. Убедени сме, че въвеждането на класната стая на бъдещето в българските училища ще спомогне за повишаване качеството на учебния процес, ще увеличи интереса на децата към ученето и ще спомогне за тяхното по-успешно развитие в бъдеще“ - заяви Александър Ангелов, маркетинг мениджър Сирма Медия.

Концепцията за класна стая на бъдещето представлява ново поколение мобилни компютърни кабинети, разработени с технологиите на Intel и българската софтуерна компания Сирма Медия. Тя може да бъде използвана във всяко българско училище, оптимизирайки работата на преподавателите, спестявайки средства на учебното заведение и създавайки много нови възможности за усвояване на нови знания от учениците. Поради големия интерес към пилотния проект за навлизане на класната стая на бъдещето, който се осъществява от тази есен, предстои броят на училищата, които ще внедрят технологията догодина, да бъде увеличен на 150.

Назад