Блог

Актуално за иновациите в образованието от Сирма Медия

Loading
loading..

Сирма Медия участва в награждаването на победителите в състезанието „Най-добра студентска компания на Европа“

September 15, 2010

Българската компания за образователен софтуер и съдържание Сирма Медия се присъедини към журито на европейското състезание „Най-добра студентска компания на Европа“ (JA – YE Europe Enterprise Challange 2010), организирано от домакинстващата организация Джуниър Ачийвмънт България. Компанията бе част от оценяващия екип на Intel – един от четирите спонсори на събитието със статут на „signature sponsors“. Това означава, че Intel, заедно с Nestle Bulgaria, Девня Цимент и Hewlett Packard раздадоха допълнителни награди на участниците в състезанието и излъчиха своите фаворите извън официалната класация, с помощта на избрано от тях жури.

Наградата на Intel в размер на 500 евро, беше дадена на младежката компания Ар Ес Консулт ООД за проектът им „Онлайн игра на шах за трима играчи”. Призът е с фокус върху иновациите, които подпомагат подобряването на ефективността, намаляват разходите, спомагат за опазване на околната среда и подобряват пазарното присъствие. Събитието събра у нас 100 млади предприемачи от 14 европейски държави, а церемонията по награждаването се състоя на 2 юли 2010, в сградата на Военния клуб.

„Състезанието, организирано от Джуниър Ачийвмънт България, е от огромно значение за младите хора у нас, защото създава определен начин на мислене сред тях и поставя акцента върху качества, като инициативност, предприемчивост и иновативност. Подобни прояви оказват дългосрочен ефект върху обществото ни и напълно съвпадат с визията на Сирма Медия за развитие на едно общество на познанието. Участието ни в инициативата, заедно с нашите партньори от Intel, беше съвсем естествена стъпка за нас и част от цялостната политика на Сирма Груп за подпомагане на младите хора в България. Преди няколко месеца ние стартирахме програмата Sirma Young Spirit, за подкрепа с финансови средства и управленско ноухау на младежи с добри идеи за стартиране на иновативен бизнес. Много от фирмите в Сирма Груп са създадени от също такива инициативни младежи с интерес към иновациите, доказали сме на себе си, че този модел работи и сега за нас е важно да го предадем на повече млади хора в страната“ - посочва Илиян Узунов, изпълнителен директор на Сирма Медия.

Компанията работи активно с Intel в областта на образованието от няколко години. През 2009 г. е осъществен пилотен проект за оборудване на един клас със специализираните ученически лаптопи Intel Classmate PC, в рамките на инициативата „Компютър за всеки ученик”. Classmate PC е достъпен, пълнофункционален, компактен и устойчив ученически преносим компютър, проектиран да окуражава сред учениците и учителите взаимодействието по време обучението. За целите на този проект Сирма Медия предоставя една от своите продуктови линии образователно мултимедийно съдържание. Освен това екипът на компанията обучава всички учители в начален курс от пилотното училище как да работят по-ефективно с новите технологии и по-специално с обучително електронно съдържание. От няколко месеца двете компании работят активно и по друг голям съвместен проект, за локализация и адаптация на серията от курсове за обучения на учители Intel Teach.

Назад