Блог

Актуално за иновациите в образованието от Сирма Медия

Loading
loading..

Класна стая на бъдещето™ вече и в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Кърджали

February 19, 2013

ОУ „Св. св. Кирил и Методий” е първото училище в областта, внедрило образователното решение в класната стая. Представител на Сирма Медия присъства на официално откриване в училището, където още бяха поканени още началника на Регионалния инспекторат по образованието Гроздан Колев, отец Петър, който благослови начинанието, директора на учебното заведение Лиляна Янкова и д-р Диан Дичев от страна на училищното настоятелство.

ksb_kurdjali
Училището внедри в учебната стая 15 бр. преносими лаптоп таблети Classmate PC,интерактивна дъска LUIDIA, както дигитална лаборатория Fourier Systems за часовете по природни науки.
Проведено бе обучение на 20 учители, както за работа интерактивната дъска и таблетите, така и за работа с дигиталната лаборатория, като по този начин обучените учители могат бързо да започнат да прилагат в учебния час новите продукти.
Техниката позволява да се ползва във всяка класна стая, което всъщност е един подвижен компютърен кабинет.
„Чрез специален софтуер учителят вижда на своя компютър това, което правят децата. То се появява и на интерактивната дъска”, обясни Александър Ангелов от Сирма Медия.
„Училището е пионер, защото първо въвежда тази иновация в нашия регион. С таблети се обучават децата от още 55 училища в страната”, каза на откриването шефът на РИО Гроздан Колев.

Назад