Блог

Актуално за иновациите в образованието от Сирма Медия

Loading
loading..

Ученици от СПГЕ „Джон Атанасов“ първи у нас имаха възможност да работят с иновативна дигитална лаборатория по природни науки в рамките на експериментален урок по физика

November 20, 2012

Ученици от СПГЕ „Джон Атанасов“ са първите в България, които имаха възможност да се докоснат до възможностите на нова дигитална лаборатория по природни науки, която от скоро се предлага у нас от издателството на мултимедийни знания Сирма Медия. Това стана в рамките на експериментален урок по физика, който се проведе вчера в учебното заведение, в присъствието също и на директори и учители от други столични училища. Събитието беше организирано от СПГЕ Джон Атанасов, Сирма Медия и Тракийски Университет - гр. Стара Загора.

Експерименталният урок беше предшестван от презентация на възможностите на дигиталната лаборатория, а след това беше осъществена връзка с Верона, Италия, където друг представител на Сирма Медия - Александър Ангелов по същото време провеждаше демонстрация в италианско училище. След това беше дадена възможност на ученици, да поработят с лабораторията, измервайки показатели като скорост, температура и др.

Дигиталната лаборатория е иновативен образователен продукт, който променя начина на преподаване на природни науки в училищата. Може да се използва в уроците от трети до дванадесети клас, при преподаване на предметите Човекът и природата, Физика, Химия, Биология, Математика, Информатика и др.

Назад