Блог

Актуално за иновациите в образованието от Сирма Медия

Loading
loading..

Сирма Медия ще вземе участие на форума RATIO

September 10, 2012

Сирма Медия ще вземе участие на форума RATIO, който ще се проведе на 29 Септември 2012 г. в Младежки театър „Николай Бинев“. В рамките на един ден български и чуждестранни лектори ще представят интересни теми от научната сфера и ще говорят за най-новите открития от световни научни организации. Както предполага мястото, презентациите няма да бъдат строго академични, а достъпни и интересни за аудитория без научни познания.

„Целта ни е да организираме събитие, на което всеки може да отиде и да чуе нещо, което ще го запали по науката“ обясни Любомир Бабуров, организатор на Ratio. „В крайна сметка, не е нужно да си завършил физика или химия, за да се интересуваш от света около себе си и да искаш да научиш повече за него. Ratio е точно за тези хора – любопитните, а лекторите ни знаят добре как да представят научните тези по интересен и лесен за възприемане начин.“

На сцената ще се изявят петима лектори – трима българи и двама чужденци. Програмата включва 4 лекции, време за разговори между гостите, както и дискусионен панел, в който всеки ще може да зададе своя въпрос към лекторите. Гостите в залата ще могат да направят това със специално подготвени форми за въпроси, а тези, които не успеят да присъстват на място, ще могат да зададат въпроси през Facebook и Twitter.

Като основен партньор на събитието Сирма Медия ще представи най-новите електронни лаборатории в областта на природните науки. Системата Fourier systems, оригинална лаборатория по физика, химия, биология ще бъде демонстрирана  чрез експерименти.

Назад