Блог

Актуално за иновациите в образованието от Сирма Медия

Loading
loading..

Сирма Медия обяви ученически конкурс на тема „Как си представям класната стая на бъдещето“

September 18, 2012

Издателството на мултимедийни знания Сирма Медия и Центърът за творческо обучение организират ученически конкурс за есе и видеоклип на тема „Как си представям класната стая на бъдещето“. Конкурсът ще се проведе в две категории. В категория „Есе“ могат да участват ученици от всички български училища. Те ще трябва да напишат есе по горната тема, описвайки своята визия за бъдещето на класните стаи и образованието. Предимства ще имат есетата, които дават идеи как новите технологии променят ученето и класната стая. В категория „Видеоклип“ ще могат да участват само ученици (или екипи от ученици) от училища, в които е внедрена класна стая на бъдещето от Сирма Медия. Те ще имат за задача да включат ClassmatePC – тата от класната стая на бъдещето във видеоклип, който по най-добър начин показва как ще се промени ученето и образованието като цяло. Учениците, участващи в категория „Видеоклип“ ще могат да участват и в по-широката национална категория за есе.

Участниците трябва да изпратят своите проекти най-късно до 10 май 2012 г. включително, на адрес:  София 1748, бул. Цариградско Шосе 135 ет. 4, за Сирма Медия АД „Конкурс Класна стая на бъдещето“ и на alexander.angelov@sirma.bg. Във всяка от двете категории ще бъдат връчени награди за победителите в различните възрастови групи: до 12 години и 12 - 18 години. Наградите включват: пакет мултимедийни продукти, дигитални фотоапарати и видео камера

В конкурсът могат да участват и учители от всички училища в страната. Предвидени са специални награди за есе и видео клип изпратени от учители. Журито на конкурса ще бъде обявено в сайта на Сирма Медия до 5 април 2012 година.

„Екипът на Сирма Медия от години представя варианти за подобряавне на кластните стаи и образованието като процес. С настоящия конкурс искаме да включим в този дебат най-младите участници - учениците. Те не само биха могли да ни дадат свежи и иновативни гледни точки, а и в крайна сметка именно те са тези, за които се правят промените и които ще се възползват от тях“ - заяви Александър Ангелов, мениджър бизнес развитие на Сирма Медия АД.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани знания и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на FOURIER SYSTEMS. Друга инициатива на Сирма Медия е Класната стая на бъдещето, която в момента работи в 15 български училища, което можете да видите на сайта на www.sirmamedia.com. Основата на класната стая е таблетът Intel Classmate PC, който тепърва навлиза във водещите училища в страната.

Назад