Блог

Актуално за иновациите в образованието от Сирма Медия

Loading
loading..

Семинар на тема "Класна стая на бъдещето™" се проведе в Бургас

October 14, 2013

Новата версия на концепцията за "Класна стая на бъдещетотм", както и безплатната онлайн платформа за обмен на обучителни материали StudyShare бе във фокуса на дискусия/семинар, посветена на бъдещето на образованието и на класните стаи. Събитието се проведе на 10 октомври, в Културен център „Морско казино", в гр. Бургас, зала „Петя Дубарова", от 12:00 до 15:00 часа.Организатор бе Сирма Медия, която е създател на концепцията "Класна стая на бъдещетотм". С дискусията в Бургас се постави началото на национална обиколка за представяне на новите технологии в образованието, която ще обхване 9 български града.

"Класната стая на бъдещетотм" е разработена от екип от технологичните компании Сирма Медия, Intel и Acer. Тя представлява универсално мобилно решение за оборудване на класна стая с всички необходими образователни технологии, което е подходящо за всяко училище и всеки клас. Идеята на иновативната класна стая е, всеки учител да може бързо и лесно да превърне всяко училищно помещение в мултимедиен кабинет, да взаимодейства много по-пълноценно с учениците и да им предостави материала по един по-достъпен и приятен начин.

В рамките на събитието бе представена новата версия на „Класната стая на бъдещетотм", включваща хибридно устройство лаптоп / таблет Acer Iconia W510, обучителния софтуер на Сирма Медия и безплатните електронни уроци в „Националния образователен портал", както и обучения за учители, които Сирма Медия предлага съвместно с ДИПКУ-Стара Загора. Бе демонстрирана и безплатната онлайн платформа за обмен на учебни материали StudyShare.

 

Назад